Coachingpraktijk voor lichaam, geest en ziel in Amsterdam en online

Klinken met Marga

Stretching the Sound is Music.
Stretching the Movement is Dance.
Stretching the Smile is Laughter.
Stretching the Mind is Meditation.
Stretching the Life is Celebration.

Sri Sri Ravi Shankarstembevrijding voruwen Giethoorn

In mijn leven neemt zingen en stemwerk een belangrijk plaats in. Ik heet misschien wel niet voor niets Marga (in het Sanskriet betekent dit “de weg”) van Klinken!

Dit is in de vorm van samen zingen met mijn kinderen, zelf veel zingen en samen zingen in een groep met Art of Living, satsangs genoemd, en sinds september 2012 ben ik begonnen bij Jan Kortie.

Satsang betekent letterlijk: samenzijn (een sanga is een groep) in waarheid (sat).

Meestal als we samenzijn met mensen, ontstaan er groepjes van mensen die met elkaar praten, en vaak ook nog door elkaar heen. Als we in satsang zijn, gaan we juist voor de verbinding en de eenheid. Door het zingen van bhajans (sanskriet liedjes) verstilt onze denkende geest en komen we tot rust. Het is vooral ook erg fijn om te doen!

Ik word er in ieder geval altijd heel blij van. Mijn leven lang ben ik al met muziek bezig geweest, ik speel klassiek piano en een beetje fluit vanaf mijn achtste en heb op latere leeftijd ook verschillende soorten stemtrainingen gedaan, bij onder andere Jan Kortie(cursus badkamerzingen), Yara Brusse(2 jaar individuele stemles) en Jean-René Toussaint(workshops stemwerk). Ik heb van september 2012- mei 2014 de de tweejarige opleiding tot stembevrijder gevolgd “Ode an Die Freude” van Jan Kortie en begeleid mensen individueel en ook in groepsverband.

Via lichaams- en ademwerk gaan we in een stembevrijdingsworkshop onze stem verkennen en ruimte geven. Zijn met wat er in je leeft, uiting geven aan wat er in je leeft, dit werkt heel bevrijdend.

Ik hou erg van zingen en sinds ik de opleiding bij Jan heb gevolgd voel ik dat ik mijn stem steeds voller en vrijer naar buiten kan laten komen. Ik vind het ook erg fijn om andere mensen hierin te stimuleren en te helpen om te durven zingen. In mijn praktijk begeleid ik iemand ook op de piano. Het improviseren op de piano is iets wat ik ook pas sinds de laatste jaren onder leiding van Jan Kortie ben gaan ontwikkelen. Ik geniet er erg van en doe het ook bijna dagelijks voor mezelf.

Een cliënte stembevrijding vertelt over haar ervairng:

“Ik zocht naar bevrijding van een last in mezelf en ben bij Marga terecht gekomen . Verdedigingslinies had ik opgezet om mijn gevoel in te dammen, niet te hoeven voelen. Gelijk al vond ik het veilig en voelde ik me in deskundige handen bij Marga . Zij moedigde aan om te laten komen wat zich aandiende en niet bang te zijn. Een enkel juist woord en haar lichte pianoklanken. Kijk maar wat er komt, zei zij. En er ging iets stromen wat eerder een bal was, mijn buikpijn verdween. Voor mij heeft de stembevrijding veel betekend. Wat er was mocht er zijn. ” Rian Repko ( voorjaar 2017)

Een sessie stembevrijding is een uur en kost 75 euro. Ik werk in onze ark waar een piano staat, en kan hiervoor alleen afspreken las er verder niet thuis is, overdag op doordeweekse dagen  en soms op zaterdag tussen 10 en 16u.

.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: