Coachingpraktijk voor lichaam, geest en ziel in Amsterdam en online

De kunst van het ademhalen

De kunst van het ademhalen: “moet je dat echt leren? “vragen veel mensen…

Voordat ik in 1992 mijn eerste Art of Breathing cursus deed, wist ik dat ook niet. Het was een voor mij ongekende ervaring, de Sudarshan Kriya die  grondlegger Sri Sri Ravi Shankar in diepe stilte heeft ervaren in 1982.

Ik voelde  “Ja dit is het, waar ik naar op zoek ben geweest, misschien wel zonder het te weten” .Een gevoel van ruimte, licht  en subtiele energie, een dieper contact met waar het werkelijk omgaat, mijn ziel of hoe je het ook maar wilt noemen.  Sindsdien ben ik dieper en dieper gegaan via vervolgcursussen in stilte, teacher trainingen en de ervaring van het zelf lesgeven erin. Heerlijk vind ik het, en ik voel hierin enorme vervulling, liefde en verbondenheid en grote dankbaarheid. Sri Sri Ravi Shankar heeft mij ook diep geraakt in zijn liefdevolle en wijze uitstraling, en tegelijk  is hij ook vol humor en speelsheid.

In mijn praktijk werk ik individueel ook met de adem, en verder geef ik in groepsverband:

ADEMWORKSHOPS

Tijdens een ademworkshop geef ik een inleiding over de kracht van de adem en doen we één  of twee korte ademoefeningen. Er is gelegenheid om vragen te stellen over de Art of Breathing cursus. We sluiten de ademworkshop  af  met een korte begeleide meditatie.  Het begint om 19.30u en duurt tot 21 u en kost €7,50. Data staan op de homepage als ik die gepland heb. Als ze er niet staan, kunt u op http://www.artofliving.org kijken naar introworkshops van een van mijn Art of Living collega’s.

DE ART OF BREATHING CURSUS

De Art of Breathing cursus bestaat uit  3x 3(tot 3,5)  uur, gepland op een vrijdagavond en twee weekend dagdelen achter elkaar. een eenmalige investering in je eigen fysieke en geestelijke gezondheid, wat een enorm waardevol cadeau is voor jezelf.  Je leert eenvoudige yoga oefeningen, en traditionele pranayama’s (ademoefeningen ) met hieraan toegevoegd het unieke Sudarshan Kriya proces- langzamer en sneller ademen op een heel uniek ritme van het universum. Hierbij kunnen spanningen loskomen, en ga je dieper in jezelf.  Via de ademhaling komen heel veel afvalstoffen vrij, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik geef een aantal malen per jaar de cursus, op dit moment online, maar hopelijk t.z.t. ook weer op locatie in Amsterdam. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat er maandelijkse een of twee cursussen zijn, zie http://www.artofliving.org en kijk bij de agenda. Mijn eerstvolgende Art of Breathing cursus is van 21-23 januari 2022.

Een ervaring van een cursiste: “Ik vond het een top cursus. Juist wat ik nodig had om me vitaler te gaan voelen. Je deed het ook super goed en rustig. Het kwam bij mij helemaal binnen. En wat ik ook heel erg kan waarderen is dat ik t op papier kan terugzien hoe de yoga oefeningen ook al weer waren en de instructies van de oefeningen. Ik ben nu positiever over de toekomst! J Dankjewel voor je tijd!”  Manuela Gomez Andujar

“You clean your windows, you wash your clothes, but you forget to wash this mind.”

Sri Sri Ravi Shankar

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: