Coachingpraktijk voor lichaam, geest en ziel in Amsterdam en online

Deze zomer heb ik mijn eerste zeven meditatiecursussen gegeven. De eerste vijf 1 op 1, om er goed in te komen. En de allereerste cursiste was zo blij dat ze me als dank een prachtig selenieten hart stuurde en ze schreef:

Twee weken geleden heb ik de Art of Living meditatiecursus met
Marga van Klinken gevolgd. Meditatie is voor mij niet nieuw, alleen
deze meditatie is heel bijzonder. Het heet “moeiteloos” en dat is die
ook. Heel bijzonder is ook om een persoonlijke mantra te
ontvangen, die verdieping geeft in jezelf alsook in de meditatie. En
dat wordt elke dag dat je mediteert meer.
Marga geeft liefdevol en met veel inspiratie alle informatie over wat
deze meditatie inhoudt en hoe je die voor jezelf in praktijk kunt
brengen. Dit in drie on-line bijeenkomsten waarin ik veel
verbondenheid met haar heb gevoeld. Ik heb van de bijeenkomsten
genoten en ben blij met de nieuwe wijsheid die ik heb mogen
ontvangen.

Joan

Het is zo’n dankbaar vrijwilligerswerk om te doen. De laatste twee cursussen die ik gaf waren kleine groepen, alles online. Heerlijk vind ik het om te geven! En ook mijn eigen meditatie is enorm verdiept sinds ik dagelijks 2 keer per dag 20 minuten mediteer, in plaats van 1 keer.

Mediteren is gaan zitten, ontspannen en je aandacht naar binnen richten. Ik mediteer met behulp van een persoonlijke mantra die ik op laat komen in het gebied van mijn hart. Aan het begin van de meditatie luister ik even heel bewust naar alle geluiden buiten me, zowel verkeersgeluiden, natuurgeluiden, en eventuele geluiden in huis. Als ik die geluiden bewust hoor en accepteer helpt dit enorm om mijn aandacht van buiten naar binnen te laten glijden.

Meditatie is meestal niet meteen van binnen in stilte zijn. Gedachten komen en gaan, soms druk en warrig, soms een hele trein aan gedachten of planning in mijn geest, soms alleen losse flarden. De mantra helpt om hierin te ontspannen, en gedachten horen erbij, ze zijn ook als het ware een mentale schoonmaak. Lichamelijke sensaties horen er ook bij, tintelingen in vingers of tenen bijvoorbeeld, ook dit is een vorm van loslaten van spanning.

Mijn dagelijks leven is sinds de tijd dat ik meditatietrainer ben geworden ook veranderd. Sinds 1 april werk ik fulltime voor Humanitas en ben ik behalve preventiemedewerker en coördinator vrijwilligersbeleid ook als coördinator klachtenprocedure begonnen en doe ik ook een aantal uren HR beleid. Overdag ben ik volop daar mee bezig, na de ochtendstart met mijn eigen sadhana (yoga, ademoefening en meditatie) en ik rond de werkdag dan af met nogmaals 20 minuten meditatie. Het is een fijn ritme zo van buiten en binnen, wel steeds zoeken naar balans. Want met ook nog het geven van de Art of Living cursussen en follow ups en de readings ben ik een ‘bezig bijtje”. et houdt elkaar alleen ook mooi in evenwicht. In de buitenwereld doe ik wat ik kan en geef ik zoveel mogelijk mijn 100% om de dingen die ik doe zo goed mogelijk te doen. Maar ja in de buitenwereld lukken de dingen ook niet altijd, er ontstaat ook wel stress, en in relatie tot anderen (partner, kinderen, vrienden, collega’s) ervaar ik ook wel eens de stress van de ander. Zoals Sri Sri Ravi Shankar, de grondlegger van Art of Living het zegt, in de buitenwereld is er geen perfectie maar je kunt wel streven naar perfectie.

In de binnenwereld, als je diep in je zelf ontspant, is er wel perfectie. Je laat de (buiten) boel even de boel, je zegt als het ware “ik doe even niets, ik wil even niets en ik ben even niets” tijdens die 20 minuten. Dat geeft heel veel rust, en ik laad er weer enorm van op. De bron in mijzelf is een enorm potentieel aan energie! Het is een heel fijne balans op deze manier. Het betekent wel dat ik keuzes heb moeten maken ook afgelopen maanden. Vorig jaar ben ik enthousiast van start gegaan met de workshops aura- en chakralezen. Die geef ik op dit moment niet. Maar wellicht wel weer in de (nabije) toekomst. Wordt vervolgd! Voor een aurareading, sessie reïncarnatietherapie of stembevrijding ben je wel van harte welkom. De eerstvolgende meditatie cursus is van 28-30 september online en van 23-25 oktober op locatie in Amsterdam. Van 23-25 september is de Art of Breathing cursus in Amsterdam en van 4-6 november online.

#SahajSamadhiMeditatie #ArtofMeditation #ArtofBreathing #ArtofLiving #MargavanKlinkenVitalcoaching

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: