Coachingpraktijk voor lichaam, geest en ziel in Amsterdam en online

DIPLOMA GEHAALD

Ja, officieel stembevrijder geworden, alweer een maand geleden!

En aangezien ik de hele opleiding gesponsord heb gekregen , waar ik enorm dankbaar voor ben, heb ik al die sponsors de volgende brief gestuurd:

STEMBEVRIJDERSDIPLOMA ODE AN DIE FREUDE  

Lieve familie en vrienden,

Afgelopen weekend ben ik geslaagd en nu dus gediplomeerd stembevrijder! Dankzij jullie geweldige steun is dit mogelijk geworden voor me. Mijn doel was om weer nieuw leven in mijn praktijk te blazen en dit is inmiddels goed op gang aan het komen, de afgelopen twee maanden heb ik al met steeds meer mensen gewerkt. Ik heb er zelfs een tweede piano bij gekregen in het tuinhuis waar ik werk, zodat ik de mensen bij het zingen ook kan begeleiden op de piano! (zie foto, met diegene van wie ik de piano kreeg, in ruil voor stemlessen)

 Hoe rijk voelt dit, ik geniet er enorm van, dat muziek nu een onderdeel van mijn werk is geworden.  En wat een mooi werk, het geeft mensen enorm veel om zich te durven openen en hun lied te zingen van binnen uit, met vaak ook alle pijn die er zit die er dan ook uit mag, waar juist muziek uit voort kan komen! (denk maar eens aan een fado zang!). 

Maar het is in wezen echt een “Ode an die Freude”, zoals Jan Kortie de opleiding heeft genoemd. We sloten afgelopen zondag de opleiding af met het luisteren naar deze indrukwekkende symfonie van Beethoven, met de beroemde tekst van Schiller: “Alle Menschen werden Brüder”.  werken vanuit deze verbinding, vanuit het hart, en ervan uitgaand dat in ieder van ons een diepere laag zit, voorbij alle zorgen en pijn, die uit vreugde bestaat. En dat onze ziel wil zingen!

De laatste opdracht zondag bestond eruit dat we in het prachtige bos bij de Hoorneboegse hei bij Hilversum, waar we het hele weekend waren, een plek moesten zoeken, ons verbinden met dit gevoel, en onze dankbaarheid zingen. Ik ben op een hele grote afgezaagde boomstam gaan staan, omringd door prachtig bloeiend vingerhoedskruid, de zon scheen en ik heb voor jullie allemaal gezongen. Mijn hart stroomde over. Ik hoop dat het op de een of andere manier aangekomen is, en anders bij deze… DANK!

Mijn aanbod om dit of een reading bij me te komen ervaren blijft (uiteraard) nog steeds geldig! Van harte welkom!

Marga

 

 diploma    aan piano  groepsfoto Ode

 

                                                                                                                         

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: